16 Şubat 2013 Cumartesi

Galataport Projesi Ne Zaman Başlıyor?


Galataport Projesi ne zaman başlıyor? İstanbul da Karaköy de ki 1200 metrelik kıyı şeridini içine alan Galataport projesi yıllar sonra yeniden gündem de ilk ihale 2005 yılında iptal edilmişti. Şimdi yeniden hazırlık yapılıyor. Projenin gündeme gelmesi emlak fiyatlarını yukarı çıkarsa da cevap bekleyen bir çok soru var.




Karaköy, İstanbul’un en güzel kıyı şeritlerinden birine sahip olsa da buralarda yıllardır sessizlik kol geziyor. Beton yığınları görenleri hayrete düşürüyor. Burası İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip. Bir tarafınızda tarihi yarım ada, karşıda Üsküdar, Kadıköy ve Haydarpaşa’yı görmekteyiz, ama bölgenin içinde bulundurduğu durum düşündürücü. Özellikle de binalar açısından birçoğu yıllardır kullanılmıyor. Yapılacak proje ile bölgenin turizm açısından yeniden ayağa kaldırılması ve binlerce kişiye iş imkanı sağlanması planlanıyor.

Projenin tekrardan gündeme gelmesi emlak fiyatlarının yükselmesine yetti. Bölge halkının proje ile beklentileri farklı.

Galataport Projesi ticari, kültürel ve turizm tesislerinin de içinde olduğu uluslar arası yolcu gemileri için kurvaziyer bir liman kompleksi inşa edilmesi planlanıyor.         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder