Lor Tatlısı nasıl yapılır? Lor tatlısı tarifi, Lor tatlısı malzemeleri
nelerdir?
Lor Tatlısı Malzemeleri
·
250 gr tuzsuz lor peyniri
·
3 yumurta
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 çay bardağı un
·
6 yemek kaşığı irmik
·
1 paket kabartma tozu
·
1 paket vanilya
·
3 su bardağı şeker
·
3,5 su bardağı su
·
1 dilim limon
·
Hindistan cevizi
Lor Tatlısı Yapılışı|Tarifi
Lor Tatlısı hazırlanışı; Lor tatlısı için ilk olarak şerbetinden
başlıyoruz. Lor tatlısı şerbetinin hazırlanması;
Şerbeti için; Şekeri ve suyu tencereye alıp, orta ateşte
kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar orta ateşte kaynatmaya devam
ediyoruz. Ardından 1 tatlı kaşığı limon ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan
sonra soğumaya bırakıyoruz.
Lor tatlısının yapılışı; Lor peynirlerini derin bir kabımıza alıyoruz.
Üzerine yumurtalarımızı kırıyoruz. Ardından irmik, un, toz şeker, vanilya ve
kabartma tozumuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun cıvık olması
gözünüzü korkutmasın. Bu hamurun yumuşak olması gerekiyor. Hamuru 5 dakika
yoğurduktan sonra hamurları ellerinizi ıslatıp şekillendirip fırın tepsisine
dizin. Tatlıları önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 30 - 35 dakika pişirin.
Üstleri nar gibi kızarınca fırından alın. Tatlılar sıcak, şerbet soğuk
haldeyken şerbeti hamurlara dökün. Ardından tatlıları soğumaya bırakıyoruz. Tatlılarınız
soğuduktan sonra servise hazır. Üzerlerini Hindistan cevizi ile
süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder