19 Ağustos 2013 Pazartesi

Lor Tatlısı Nasıl Yapılır? | Tarifi | Malzemeleri

Lor Tatlısı nasıl yapılır? Lor tatlısı tarifi, Lor tatlısı malzemeleri nelerdir?

Lor Tatlısı Malzemeleri
·         250 gr tuzsuz lor peyniri
·         3 yumurta
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 çay bardağı un
·         6 yemek kaşığı irmik
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         3 su bardağı şeker
·         3,5 su bardağı su
·         1 dilim limon
·         Hindistan cevizi
Lor Tatlısı Yapılışı|Tarifi
Lor Tatlısı hazırlanışı; Lor tatlısı için ilk olarak şerbetinden başlıyoruz. Lor tatlısı şerbetinin hazırlanması;
Şerbeti için; Şekeri ve suyu tencereye alıp, orta ateşte kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 15 dakika kadar orta ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Ardından 1 tatlı kaşığı limon ekleyip, bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Lor tatlısının yapılışı; Lor peynirlerini derin bir kabımıza alıyoruz. Üzerine yumurtalarımızı kırıyoruz. Ardından irmik, un, toz şeker, vanilya ve kabartma tozumuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun cıvık olması gözünüzü korkutmasın. Bu hamurun yumuşak olması gerekiyor. Hamuru 5 dakika yoğurduktan sonra hamurları ellerinizi ıslatıp şekillendirip fırın tepsisine dizin. Tatlıları önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 30 - 35 dakika pişirin. Üstleri nar gibi kızarınca fırından alın. Tatlılar sıcak, şerbet soğuk haldeyken şerbeti hamurlara dökün. Ardından tatlıları soğumaya bırakıyoruz. Tatlılarınız soğuduktan sonra servise hazır. Üzerlerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder